Alternatieve bedrijfsfinanciering biedt mkb’er meer mogelijkheden

12 nov

Alternatieve bedrijfsfinanciering biedt mkb’er meer mogelijkheden

Ondernemen betekent meer dan ooit investeren. Is daar een financiering voor nodig dan is het gebruikelijk om bij de bank aan te kloppen. Maar deze weg leidt steeds minder vaak tot het gewenste resultaat. Alternatieve financieringsvormen zijn daarom sterk in opmars.

Banken reageren steeds kritischer op financieringsaanvragen. Onder meer door hogere eisen te stellen aan de cashflow. Hierdoor heeft ongeveer 1 op de 10 mkb’ers moeite om een bancaire lening te krijgen. De nieuwe Europese regels, die voor 2022 zijn aangekondigd, maken de situatie er niet beter op. Voor banken wordt het flink duurder om mkb’ers te financieren. Dat betekent extra kosten, die rechtstreeks aan de klant worden doorberekend. En wat te denken van de Brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China, die de kosten flink opdrijven. Of de wereldwijd voorziene insolvabiliteitstoename voor komend jaar. Het leidt allemaal tot de conclusie dat het voor het Nederlandse mkb essentieel is om financieel krachtig te blijven. Alleen dan kunnen ondernemers  blijven investeren en zo de verschillende uitdagingen het hoofd bieden. Alternatieve financieringsvormen bieden hiervoor volop mogelijkheden.

Breed aanbod

Crowdfunding en het verstrekken van microkredieten zijn waarschijnlijk de meest bekende vormen van alternatieve financiering. Maar er zijn vele andere mogelijkheden. Denk aan investeerders die zeggenschap eisen, zoals bij durfkapitaal voor innovatieve en snelgroeiende starters vaak het geval is. Vaker voorkomend zijn factoring, waarbij de overdracht van de facturatie en het debiteurenrisico centraal staat, leasing, het MKB-(obligatie)fonds en kapitaalmarktfinanciering. 

Waar het uiteindelijk om gaat, is dat uit het brede financieringsaanbod de beste keuze wordt gemaakt. En dat vraagt om expertise op het gebied van financieringsvormen, aanbieders en ondernemen. Cygnus Finance Support heeft zich gespecialiseerd op het samenbrengen van vraag en aanbod voor bedrijfsfinancieringen van € 100.000,- tot € 5.000.000,-. Dit gebeurt op deskundige wijze vanuit een jarenlange kennis van het bankwezen, de financieringswereld en het mkb. Het aanbod van Cygnus is breed en omvat onder meer bancaire leningen, crowdfunding, factoring, leasing, zakelijke hypotheken en private investeerders. Hiervoor werkt Cygnus samen met de belangrijkste financiers van Nederland. Met meer dan 20 vestigingen in het land kennen de adviseurs de lokale omstandigheden. In een persoonlijk advies bieden zij een passende financiering aan tegen de beste condities. Meer weten? Bel naar 085-0602402 of mail naar info@cygnusfinancesupport.nl.