Hoe werkt dat, financieren via Cygnus Finance Support?

Cygnus maakt financieren weer eenvoudig én persoonlijk. Klinkt mooi, maar wat betekent dat voor u als ondernemer? Het vinden van de beste financieringsoplossing gaat voor ons verder dan het invullen van een formulier op een website en daarna wachten wat het systeem beslist, ja of nee. Wij vinden u belangrijk en willen u leren kennen. Daar hebben wij geen systeem voor nodig. U vormt samen met uw onderneming de rode draad door onze werkwijze. Ook wij kijken naar de cijfers, maar wel in de juiste volgorde. U wilt de plannen en doelstellingen van uw onderneming voor elkaar krijgen. Onze inbreng is maar op één ding gericht; daar vertrouwen in te krijgen. Zijn we zover, dan zijn wij ook in staat voor u die verantwoorde financiering te regelen. Waarom? Ons vertrouwen is voor een geldverstrekker heel belangrijk.

Naast kwaliteit en vernieuwing, is transparantie één van de uitgangspunten van hoe wij werken. Ondernemers, geldverstrekkers en intermediairs vertellen we duidelijk hoe we werken en welke kosten daaraan verbonden zijn. Geen kleine lettertjes dus.  Wij vinden dat heel vanzelfsprekend. Wij willen u graag leren kennen. Voor u is er een eenvoudige manier om kennis te maken met de werkwijze van Cygnus Finance Support. Start uw financieringsaanvraag via deze site en laat ons weten wat uw plannen zijn.

Het financieringsproces

In 4 stappen doorloopt u met ons het totale financieringsproces. Van aanvraag tot en met aflossing. Pas na deze laatste stap vinden wij dat we voor u een succesvolle financiering hebben geregeld.

De 4 stappen uw financiering geregeld

Aanvraag

De basis voor elke financieringsaanvraag is een analyse en beoordeling van de kracht van u en uw onderneming. Die gaat verder dan de cijfers alleen. Tijdens een persoonlijke ontmoeting op uw bedrijf bespreken we uw wensen en vormen we een beeld van alle kwaliteiten. We gaan daarbij kritisch te werk. We willen immers dat eventuele risico’s voor u maar ook voor andere betrokkenen verantwoord zijn en beheersbaar blijven. U bent niet gebaat bij een financiering waar u later van wakker ligt. Wanneer niet alle aspecten van de aanvraag de toets der kritiek direct doorstaan, zoeken we samen met u naar verbeteringen of alternatieven. Wij noemen dat ‘financial engineering’.

Besluitvorming

Op basis van de financiële en kwalitatieve analyse stelt onze adviseur een kredietrapportage op. Elke rapportage ondergaat een kwaliteitstoets voor deze wordt ingediend bij een geldverstrekker. Die toets varieert van een quick scan tot een integrale behandeling in onze kredietcommissie. Dat is afhankelijk van de afspraken met de geldverstrekkers. De leden van deze commissie maakten eerder deel uit van fiatteringscommissies van grote banken. Ze hebben een ruime ervaring in het kredietverleningsproces. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het bewaken van de kwaliteit van onze werkzaamheden.

Geldverstrekking

Na de toetsing van uw aanvraag door Cygnus wordt deze naar de beste passende geldverstrekker(s) gestuurd. Afhankelijk van de afspraken met deze geldverstrekker(s) en de financieringsvorm kan er nog een toetsing nodig zijn door de geldvertrekker zelf. De meeste geldverstrekkers vinden de toetsing door Cygnus voldoende. Formele regelgeving maakt een eigen toets meestal nog wel verplicht. Nadat alle formaliteiten zijn vervuld kunt u meestal snel over het geld beschikken en aan de slag gaan met uw plannen. Afhankelijk van de financieringsvorm gaat daar nog een traject aan vooraf; het zoeken van de investeerders die u willen financieren. Wij blijven ook tijdens deze fase van het proces actief betrokken om uw belangen optimaal te behartigen.

Monitoring

Wij adviseren en begeleiden u bij het opstellen van een gestructureerde en heldere aanvraag, maar blijven ook betrokken nádat de financiering is geregeld. De wijze waarop dat gebeurt, hangt af van de afspraken die u met ons maakt. Bij proactieve monitoring  houden wij actief zicht op de ontwikkelingen via online tools maar ook tijdens persoonlijke contacten. Op deze manier zorgen we er samen met u voor dat uw onderneming in balans blijft. Voorkomen is volgens ons nog altijd beter dan genezen en de beste garantie voor een succesvolle financiering. Voor ons is de financiering pas een succes na de laatste aflossing

Ontdek uw mogelijkheden

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak of start direct uw financieringsaanvraag.

Neem contact op 0031 850602402
Mail info@cygnusfinancesupport.nl
Locatie Van Breestraat 119-2 Amsterdam